lördag 12 december 2009

Snabba puckar

Har varit en av dom som sagt att jag ALDRIG ska starta en blogg!
Men när det kom ett husprojekt med i bilden så vill jag dokumentera detta på något sätt och då gör ja det enklast med en blogg känner jag...
Mestadels känner jag att det kommer att vara roligt sen att gå tillbaka och se hur allt flöt på och INTE flöt på och när saker och ting hände/händer med huset.

HISTORIK HITTILS:
I slutet på sommaren som var fick vi reda på att en kille skulle stycka av sin åker vid Specksta/Attmar och göra två tomter. Dessa tomter ligger PRECIS där jag och Patrick drömt om att få bygga ett hus i framtiden. Dock hade vi hört att det är massa fornlämningar längs hela vägen mot vattnet och att man inte fick bygga där. Så vi hade släppt tanken på att få bo där tills att denna möjlighet dök upp!
Snabba puckar blev det så när vi pratat med Pekka (ägaren) och tjingat en av tomterna så ringde vi till Swedbank i Matfors, där vi alltid varit kund, för en låneansökan. Men shit vilket dålig bemötande vi fick av dom! Inga klara besked, de skulle höra av sig men gjorde det aldrig, när vi bad om en kalkyl så fick vi ett mail där det hade gjort en tvärvändning och ifrågasatte om vi verkligen hade tänkt igenom det här med att bygga hus etc. Tack och hej sa vi då!
Nu har vi Attmar Sparbank istället och där snackar vi service och personlig omtanke!

Här nedanför vägen är våran tomt! Nu är dessutom skogsdungen borta som ligger till vänster i bilden.

HUS
Shit vilken jungel det är där ute på husmarknaden! Finns ju hur många hustillverkare som helst märker man när man börjar leta... Som tur är har jag å Patrick ganska samma åsikt i vad vi vill ha för hustyp så det underlättar ju ganska mycket. Sen är ju tomten på en sån plats att skulle man smacka upp en funkisvilla så skulle det se jättekonstigt ut bland alla bondgårdar, åkrar och kyrkan som vi har nästgårds.
Först fastnade vi för ett Myresjöhus och dess planlösning så vi ringde till säljaren och bokade ett möte.
Väl på mötet fick vi reda på vad det huset kostade och insåg att det var på tok för dyrt, skulle landa på över 3 miljoner! Han visade då ett Smålandsvillanhus istället som vi fastande för. Nackdelen där är ju då att det är torpargrund och inte platta vilket betyder att det blir element och inte golvvärme...
Efter att ha smält allt och insett att man vill göra annat än att bo också så vande vi oss vid tanken på element. MEN när man började kolla lite nogrannare så märkte man att kvalitén inte var särskillt hög och när vi gjort våra tillval som kakel och klinker i badrum, bytt kök, bytt golm m.m så blev det inte så jäkla billigt med Smålandsvillan heller!
Å det var DÅ Robban kom in i bilden! Efter att ha frågat honom lite om Smålandsvillan så säger han att han kan bygga huset åt oss!
Eftersom vi har planlösningen i princip klar för oss å fick han den och räknade på vad det skulle kosta om hans företag Granell och Bergström bygg byggde huset. Och snacka om att vi blev glada!
Nu kan vi skräddarsy huset precis som vi vill ha det + att vi gjuter platta och får golvvärme och bättre får kvalitét OCH det blir mycket billigare!! Bättre kan det inte bli!! :D

Så läget just nu är att vi väntar på att Pekka ska stycka av tomten så vi kan skicka in ett bygglov för Robban vill börja bygga huset vid mars-april... Stressigt värre då man vet att kommunen tar tid på sig med alla dessa papper...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar