måndag 13 september 2010

I´m a live! Nätt och jämnt...

Ja... vart ska man börja... Har som sagt varit på tok för mycket för att jag ska ha haft tid och ork att uppdatera något. Så här kommer en sammanfattning:

FÖRRA HELGEN:
Ja Patrick och Hans har ju jobbat på med garaget så förra lördagen var det dags att resa takstolarna. En lastbil fanns på plats för att lyfta upp dem och Fredde och André var där för att hjälpa till. Själv tog jag tag och målade sista strykningen på övre gaveln ner mot sjön.

Alla garageväggar på plats.

Fredde mäter så takstolen hamnar rätt.

André hjälper till och Patrick hejjar på någon som tutar på vägen.

Fredde tar en paus.

Tadaa!

Takstolar på plats.

Takstolarna.

Jag får hjälp av Fredde att måla längst upp där jag inte nådde. Ingen hit att måla på höga höjder när man är höjdrädd kan jag lova. Att ställningen dessutom stod en halvmeter från väggen gjorde inte saken bättre... :D

På söndagen tog jag tag i den andra gaveln. Alltid med en stadig hand på ställningen eller på nån bräda!

Mamma kom och hjälpte till att måla det sista så nu är nästan hela gaveln färdigmålad.
Hans och Patrick började sätta på plasten på garagetaket.

Värsta snickar´n har det blivit av Patrick. Dock en svärande en med en och annan blånagel... ;)

Vy på huset och garaget.

------------------------------------------------------------------------------------

MÅNDAG

Ja i måndags var det kaosartat. På söndagkväll var jag nämligen förbi syrrans hus och kollade hur deras hus såg ut nu när det börjat måla om till vitt. Då ser jag ju att det har en helt annan vitfärg än vad vi har. Deras är mer kallvit medan våran är varmvit. Då började tankarna genast snurra på vad våran garageport kommer att ha för vitfärg!!??
Så på måndagmorgon fick jag åka upp till Garageportexperten med en målad bräda och jämföra mot vitfärgen på porten som vi beställt. FAAN! Klart som tusan att den var kallvit! Marie på firman fick då ringa ner till Hörmann och kolla om de börjat med vår port eller om det fanns möjlighet att ändra färg. Som tur var gick det att ändra men då var ju frågan, ville vi det!? I så fall skulle vi ändra till samma ljusgråa färg som på alla dörrar så det blir enhetligt. Men skulle det bli bra!?? Så på väg ut till jobbet svängde jag in på X-antal bostadsområden för att spana på garageportar för att kunna få nån vision om hur det skulle bli. Men blev just inge klokare. MEN tillslut tog vi ändå beslutet att ändra till en grå port. Nu känns det helrätt när man fått fundera lite men usch vilken vånda det varit. Den är ju ändå fem meter bred så den syns ju ganska väl!

Sen började snickarna med innerväggarna förra veckan. Så efter måndagen fanns det ett datarum, sovrum, tvättstuga och en toalett! Dock fick jag smått panik IGEN då jag märkte att ena väggen i tvättstugan inte var där den skulle. Ska ju ha en halv meter djup vägg på ena sidan där man ska kunna hänga tvätt, men efter att vi flyttat hela långa väggen för mittbalken så hade ju denna också flyttats! Hjälp!

Innerväggarna. Från köket sett, med datarummet till vänster och toaletten till höger.

Datarummet ovanifrån.

-----------------------------------------------------------------------------------

TISDAG

På tisdagmorgon fick jag åka ut till huset innan jobbet för att prata med snickarna om tvättstugeväggen. Efter lite funderande så beslutade vi att gå in med väggen 15 centimeter mot sovrummet. Känns ändå som en bra lösning.
Patrick for som vanligt ut efter jobbet och snickrade på garaget.

---------------------------------------------------------------------------------

LÖRDAG - MÅNDAG

Patrick och Hans har snickrat på garaget och jag har grundmålat alla knutbräder och bräderna runt fönstren. Sen i söndags var jag in på Bauhaus och köpte en fasadlampa som vi skulle kunna ha när vi skulle mäta ut var all belysning på fasaden skulle sitta. Totalt kommer vi att ha 14 "up and down-light" lampor runt om huset och garaget. Nu gäller det bara att hitta några billiga å! :D
Sen gick vi runt, rum för rum, och ritade ut vart enda litet eluttag, var alla lampor ska vara, var alla spottar ska vara, och var antennuttagen och datauttagen ska vara! Blev en hel del! Sen gjorde jag världens färgrannaste ritning till elektrikern med rosa, blåa, gröna, röda, orangea och lilla fyrkanter med förklaring på vad allt var! haha
Så imorse fick jag kliva upp tidigt, åka upp till Patricks jobb och hämta ritningarna som han skrivit ut, bege mig ut till huset med ritningarna och sen åka till jobbet. (jag skämdes när jag lämnade mina färgglada ritningar till snickarna! haha)
MEN Göte hade sagt till Patrick att elektrikern nog aldrig fått en sån nogrann ritning förut! Det ni! haha :D

Så idag när vi kom ut efter jobbet såg det ut så här! En dosa för ett eluttag.

Och tre till i ett sovrum!


2 kommentarer:

  1. Vad händer? Vill ju ha uppdatering :)

    SvaraRadera
  2. Hoppas att bygget uppdatreas mer än bloggen ;-)!!

    SvaraRadera