torsdag 2 september 2010

Nu är det mycket... och mer lär det bli :)

Åhh vad mycket det är att hinna med nu. De rutiner man tidigare haft i vardagen är som bortblåst. Middagar (om man hinner äta nån) intas på varierande ställen, typ i Lucksta, Matfors, pizzerian eller så blir det en snabb grötmiddag innan man ska ut till huset och grejja eller fixa saker till huset. Disken lagras då vi inte hinner vara hemma och tvätten läggs åter igen på hög och den här veckan har varit extrem då det varit ganska mycket för mig på jobbet också! Har därför inte hunnit uppdatera som jag vill under veckan... Så här kommer en sammanfattning dag för dag istället!

MÅNDAG

Direkt efter jobbet i måndags for jag ut till Profilplåt i Bergsåker och kollade med dom om lite takplåt. Kollade lite olika priser men kollade även på den plåt som Granell & Bergström brukar lägga, och den blir det, en mattsvart. Sen hem en snabbis, koka lite gröt och slängde i oss och sen for Patrick ut till huset och fortsatte med garaget medan jag och syrran for ut till IKEA och kollade lite på kök och annat igen. Efter det bar det iväg ut till huset för att kolla vad snickarna hunnit med under dagen.

Takstolarna på utbyggnaden var på plats.

------------------------------------------------------------------------------

TISDAG

I tisdags när jag for till jobbet ringde jag till Göte och pratade med honom om hur takfoten (det som sticker ut över kanten längst ner) ska vara. Vi ska ju ha öppen takfot där man ser lite av takstolen men eftersom vi har lite andra takstolar så blir det lite bökigare att få till. Var lite svårt att förklara över telefon hur vi vill ha det så på lunchen fick jag bege mig ut till huset med skisser för att visa honom. Efter lite funderande kom han på en bra lösning och jag tror det kommer att blir kanon bra! (lite merjobb för grabbarna bara...) Pratade även lite om trappen, hur, vad och av vem vi ska beställa den av och när de behöver skissen på alla eluttag och lampor mm.
Sen efter jobbet blev jag kvar nån timme och sen bar det iväg raka spåret ut till Lucksta igen för möte. Patrick for även idag ut efter jobbet för att snickra på garaget med hjälp av Hans.

Tobbe, Göte, Pierre och Robban lägger på underlagstak och ribb för att kunna fästa taket sen.

Göte lägger underlaget på plats.

Lina för att ribben ska ligga rakt.

Pierre och Robban fick baksidan med vinkeln.

Medan Göte och Tobbe var på framsidan. Finväder fick de under dagen också!

Våra nya grannar! Pecka och Katarina har flyttat ner sina hästar på åkern bredvid oss. Sååå fina och hur mysigt som helst! Är inte det är landet så säg! :D

När jag kom ut på kvällen såg det ut så här!
Med kvällssolen skinande in genom "fönstren".

Nästan allt färdigt på baksidan.

Nu börjar man få en bild på hur det kommer att se ut när taket är på plats!

--------------------------------------------------------------------------------

ONSDAG

På onsdagar jobbar jag ju alltid sent så då blev det ingen tur ut till huset. Men det hade ändå inte hänt så mycket där eftersom grabbarna varit neröver för att köpa nya firmabilar under dagen.
Patrick var iväg till Garageporteperten efter jobbet för att få måtten över garageporten så under kvällen snickrade han, Ante och Hans ihop de sista väggarna på framsidan av garaget!

-------------------------------------------------------------------------------

TORSDAG

Idag for Patrick på konferens med jobbet men Hans har hållit ställningarna på gården och fortsatt grejja med garaget. Snickarna har även spönat ena gaveln idag så efter jobbet var jag tvungen att åka ut direkt och kolla hur det blev! Kanon! :D

Nu har även våran "walk in closet" och det andra sovrummet fått ytterväggar.

Huset på avstånd med lite mer "hela" sidor.

Hall, kök, matplats, vardagsrum.

Tvättstuga, toalett, hall och kök.

-----------------------------------------------------------------------------

I helgen blir det verkligen till att sätta sig ner och gå igenom var varenda liten kontakt, lampa, tv-uttag, högtalare m.m ska sitta i huset för nu måste jag rita upp ritningar för vardera grejj så att elektrikern har till veckan. Har liksom skjutit på det där hela tiden men nu är det dags att ta tjuren vid hornen. SÅ nu är det väl bäst att man hoppar i säng så att man kan ligga och grubbla några timmar på allt innan man ska upp och jobba! :D
(bra att jag ser nu att klockan är närmare 01.00.... suck!)4 kommentarer:

 1. Tada... Nu hittade även jag hit =) Alldeles själv *ler* Tänk att jag helt missat denna sida?? Men iofs så har jag ju all info personligen och det går ju inte av för hackor. Men ändå kul att titta och se, för man glömmer så snabbt hur det sett ut innan!

  Spännande hörni! Blir en mysig jul i det där huset ;)
  //SysterYster

  SvaraRadera
 2. Jisses så fort det går nu! Verkligen kul att se hur huset tar form:)

  Jag är ju inne och kikar på din blogg ganska kontinuerligt så jag har lagt upp en länk till din blogg på min, hoppas att det är okej?

  Hoppas att allt är bra annars. Kram!

  SvaraRadera
 3. Tidigt syrran! haha

  Veralena: Klart det är okej! Jag följer ju din med! ;) Såg dig häromdagen när du var ute och gick med Hilding men jag såg dig så sent så jag hann inte hejja! :D

  SvaraRadera