måndag 14 februari 2011

Update!

Ja det har ju hänt en del sen sist jag riktigt bloggade...
"Skadan" som uppkom för två helger sedan tänkte jag gå in på närmare i ett senare inlägg. Nu fokuserar vi på det positiva som hänt! :) Vi tar det i bilder!

 Patrick och Hans har kopplat in elen för avloppstanken.

 Hans har skruvat upp och kopplat in fasadbelysningen på garaget.

 Lamporna är av märket Nordlux och är köpta på ClasOhlson.

 Blev såå fiint! Precis som jag föreställt mig och lyste så starkt som jag ville.

 Nu är det lättare att hitta nyckelhålet. Har även satt upp skymningsrelän så att lamporna släcks på dagen och har satt timer så att de släcks några timmar under natten. Dumt att lysa upp när ingen ändå ser eller är vaken och behöver ljuset.

 Inne har ju Patrick och Hans lagt golv! Patrick var ju ledig förra tisdagen och onsdagen så då la de i ena sovrummet nere och nästan hela öppna delen nere. Avvaktar lite nu då vi väntar på att GolvEttan ska lägga klinker i hallen.
Även målaren Anders har målat klart nere nu. (förutom två väggar där vi avvaktat för att smygarna runt altandörrarna inte är på plats.)

 Även golvet blev så bra som jag hoppades på! Ljust, men ändå med ådror och inte helt vitt så att skiten inte syns så väl, och golvet känns levande. Nu känns det så hemtrevligt att jag VERKLIGEN vill börja köpa blommor till fönsterna! :)

 Tarkett laminat, White and Hype nr.8342240 heter detta golv.
Har även en liten dyrare underlagsmatta som gör att ljudet dämpas oerhört och blir mer dovt än klangigt när man går på det. Kommer tyvärr inte ihåg vad det heter...

Anders har även kommit en bra bit på övervåningen med sitt målande. Blev jättebra, ljust och luftigt!
Här är det fotat precis när man kommer innanför dörren nere i hallen och tittar upp. Trappen är borttagen eftersom det har målats på väggarna där.

3 kommentarer:

 1. Haha, jag har fått dille på husbloggar så det var bara kul. :D
  Jag har förstått att det blir mycket extra saker.
  Jag tycker det är svårt att räkna ut de saker som man vet ska komma. ;)

  Okej, det kändes som att det var närmre än så. Vi kommer också ha ca 100-150 meter från sjön, så det känns ju lovande att ert ser ut att vara så nära sjön ändå.

  Tack så mycket! Vi ska försöka få till avstyckningen till att börja med. Sen får vi se när själva husbygget blir aktuellt. Jag skulle tippa på att det är minst två år till dess tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Så fint det blir! Visst är det inflyttning snart va? Ni hade la sagt upp lägenheten?
  Hoppas att ni mår bra alla tre:)

  SvaraRadera
 3. Hej! Vi håller på att bygga hus och så såg jag att ni lagt in tarketts white and hype golv för ett par år sedan. Är ni nöjda?? Upplever ni det plastigt? Reptålighet? Massor me frågor ;-)... Vore superskönt om du ville svara till min mail. jill_holmgren@hotmail.com. Tack snälla :-)

  SvaraRadera