lördag 10 december 2011

Birsta, och ett pucko till sambo!

Ja herregud. Va vore man utan Birsta egentligen!? Igår var Patrick ledig så då trotsade vi SMHI:s varningar om att ge sig ut på vägarna i stormen och begav oss ut till Birsta för att inhandla julklappar och saker till hemmet.
Vi började med IKEA där vi bestämt oss för att köpa våra nya stolar till köksbordet. Har ju varit ett jääävulskt problem med våra stolar hittills. Hittade ju en modell som jag älskade, och dessutom till halva priset. Problemet var bara att företaget endast hade fyra stolar kvar och modellen hade utgått hos återförsäljaren... MEN då hittade jag likadana stolar hos ett annat företag på nätet, ringde upp och köpte deras fyra sista också OCH köpte då även de fyra som fanns på rean på den första affären. PROBLEMET var bara att när de fyra stolarna kom, som jag köpt på nätet, så var det fel stolar! De hette tydligen likadant men är förmodligen efterföljaren till våran modell. TACK! De stolarna skickade tillbaka men de fyra som jag köpt på rean var det ingen bytesrätt på så nu har vi ju stått här med fyra stolar som vi inte vill ha då vi behöver åtta stycken! SKIT kan man säga.
OCH nu när vi var på IKEA igår så skulle vi äntligen köpa nya stolar, och åtta stycken dessutom... MEN när vi kommer till hyllan för att plocka på oss dem så finns det självklart bara fem kvar. Men suck!! Jaja, vi köper dessa och försäkrar oss om att det snart kommer hem flera. När vi sedan kommer hem och ska montera ihop dem så fattas det självklart en påse skruvar till en stol! Men skjut mä!!! Är det inte meningen att vi ska ha nå köksstolar eller vaddå!??


Våra köksstolar ser numer ut såhär! (Iallafall fyra av dem...) Stolen Tobias från IKEA. 800 riksdaler stycket.

Spegeln Hemnes, till hallen, fick också följa med hem. Same price here, 799 enkronor.

Handlade även lite annat smått och gott på IKEA, lite lampor, tallrikar, gosedjur och skålar till Mirah m.m.
Sen for vi runt och handlade lite julklappar och nu är i princip alla klappar klara! Och de klappar som inte är införskaffade så vet vi ändå vad vi ska köpa så det känns såå skönt! Äntligen har man varit ute i tid!

Men hallå förresten... vet ni hur dyrt det är med LED-lampor!!?? DET vet jag! Våra lampor i fasadbelysningen går ju sönder stup i kvarten så nu bestämde vi oss för att köpa LED dit så att vi slipper byta förrän vi är 60-65 år gamla. (Ja det ska faktisk hålla i 35 år står det! haha) Men nu råkar vi ju ha 13 fasadlampor som lyser både upp och ner vilket betyder 26 (!) lampor! Schaisse...

Bild på garaget från ifjol. Nu är det nya lampor på plats i armaturerna!

OCH sen kommer vi till mitt pucko... Patrick är ute och bytter fasadlamporna när jag tittar ut för att kolla hur det går. Han står då där i kylan men mössa och vantar och byter. Då sträcker han fram handen med en lampa mot mig och säger: "Här håll i." Varpå jag tar lampan...och håller på att bränna sönder mig!! Lampan är ju glödhet! Då håller karljäveln på att garva ihjäl sig och säger mitt i sitt skrattanfall: "Men du måste ju ha fattat att den var glödhet ju. Trodde inte att du var så korkad!"
Japp, här strör vi salt i såren. Visste ju liksom inte att jag borde ha blivit synsk på äldre dar och borde ha sett att den var glödhet! Ja pucko är ett fint smeknamn tycker jag... morr! Såg sen till att spela extra sur och att jag hade extra ont så att han skulle få lite dåligt samvete... ;) Och jag ruvar redan på en ljuuuuv hämnd! Moahahaha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar