måndag 3 december 2012

Första advent, snö och helgen i bilder.

Helgen har varit väldigt innehållsrik. Och fruktansvärt trevlig! Det har varit adventspyntning, glögg å gluwein, julbord, en halv meter snö, skottning, julmarknad, middag hos vänner och bakning. Ja jäklar vad vi har hunnit med...

Agerade elektriker i fredags då julstjärnorna behövde nya kontakter. Känns alltid kymigt att grejja med elektriska attiraljer. Får väl se om det börjar fräsa i kontakten framöver eller ej... ;)

Vid sextiden i fredags kom Helen å Henka och Anna å Fredde hit på lite förglögg och gluwein innan vi begav oss mot Smedjan och deras julbord! Tyvärr har ju Patrick jour och fick jourjobb preciiis när vi skulle bege oss så han missade alltihopa! :( Även Fredde fick dra iväg en sväng då han köpt en bil och var tvungen att hämta den. Grabbar vettu...

"Bettan", Hellen och Henka med den obligatoriska snapsen. Och jämarns vilken god snaps vi köpte! Hallands fläder! Rekommenderar starkt! Smakade som saft och äckelminsgrimaserna man brukar få när man tagit en hojt var som bortblåsta!
Och för första gången åt vi sakta, njöt av maten och den goda drycken, och var faktiskt så där lagomt mätt när vi for hem närmare midnatt. Otroligt mysigt ställe att äta julbord på och självklart var det ju supergott också! Dock hade jag velat ha fler sillsorter då jag ääälskar sill på julbordet! :)

Morgonen efter vaknar vi till ett vinterlandskap utan dess like! En halv meter snö på ett dygn! Galet! Fick knappt upp ytterdörren för all snö. Så då jäklar blev det till att skotta, å skotta, å skotta, å skotta. Men gud så underbart det är!!
Mirah var dock inte så road till en början. Då det blåste ganska mycket och snöade så hade hon svårt att titta och var ovan att fumla omkring i djupa snödrivor! :)

På lördagseftermiddagen for vi upp till Böloms Julmarknad och träffade tomten. Mirah var dock måttligt intresserad av en gubbe med skägg och sprang istället tillbaka till de snälla tanterna som bjöd på pepparkakor! ;)

Väl hemma igen fortsatte skottningen och NU vägrade Mirah gå in. Hon skulle promt  vara ute och "hjälpte" pappa med skottningen tills hon var alldeles kall om händer och fötter!
Efter det drog vi iväg på god och supertrevlig middag på Sjövägen! Vi och våra "grannar" på Specksta, Anna, Daniel och Svante blev bortskämda av Helen å Henka där på kvällen. Mycket, mycket trevligt!

I söndags bajsade man själv på toaletten för första gången!!
(har fått ut en harlort förut å men nu var det på riktigt) Två gånger fick vi springa och provbajsa då hon deklarerat "baiijs" och andra gången då kom det!
Så här ser det ut när man funderar på vad man ska göra och när man tar i...
Självklart nördade mamman ur totalt av eufori. Filmade, blev överlycklig och berömde ihjäl henne och filmade tillomed bajset. Scheisse...


Sen var vi ute en kort minisejour på söndagen. Men med en temp på -14 grader så behövs det rejäla vantar. Och när man har små händer med tjocka vantar på sig så är det inte heeelt lätt att greppa saker och ting. Huga! Fick ont i hjärtat när jag såg hur hon försökte och kämpade med att hiva upp snö med spaden ner i hinken.Men tillslut kastade hon iväg skiten i frustration och vi gick in igen. Ett bra beslut.

Då blev bullbak istället. Saffransbullar med madelmassa och vaniljsocker. Mmmm.
Bullmamma var det här! ;)

Och självklart har vi myyyyst! Mirahs gosfas håller i sig och kommer ofta upp till en i soffan och gosar ner sig, ger en spontanpussar och kramar!!
Jag är så kär så jag inte vart vart jag ska ta vägen!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar