fredag 28 december 2012

Livet innan julafton...

Resumé av tiden som gått innan julaftonskvällen...

Det har varit kallt. Jefligt kallt dessutom. Grader under -15 strecket är inte OK. Då fryser jag i princip ihjäl. Att jag dessutom inte äger ett endaste par byxor där jag får in ett par långkalsonger under gör ju inte saken bättre. Tur kylan bara varade i typ en vecka.

Mirah har haft pepparkaksbak på dagis med tillhörande fika för nära och kära. Då Patrick hade jour fick jag å Mirah mysa på själva där. Och baka det gillar hon minsann. Jäddrar vad hon kör med kaveln!

Kusinmys framför julkalendern. Levis och Noel ville titta på julkalendern på datorn och då kommer lillan med sin stol och parkerar mitt framför skärmen så grabbarna fick maka ut sig så det skulle se något. Lillchefen vettu! ;)
Mirah har varit heeelt galen i Greveholms slott. Två gånger har hon vänt sig om och hyssjat åt mig när jag råkat hosta eller prata under kalendern. Som sagt, lillchefen i huset...

Jag och "Bettan" har bakat och försökt oss på julgodis. Saffransbullarna lyckades vi med båda samt Anna med sina Mozartkulor. (eller va de nu hette)
Själv slutade mitt julgodis i soporna. Mintkyssarna misslyckade jag med trots två försök. Pannan flög med en jäddra fart rakt ner i hon och svordomarna avlöste varandra. Helvetes jefla skit tänkte jag och gav mig på det lättaste av lättaste i julgodisväg. Rispuffar med smält choklad. (syns längst ner till höger på bilden)
Men. Rispuffshelvetet hamnade även dom i soporna. För SJÄLVKLART lyckade jag få en choklad som vägrade stelna efter uppvärmningen! Tack och hej julgodisbak och påminnelse till mig själv är att köpa färdigt godis nästa år!
Tur vinet smakade gott iaf! :D

  
Efter alla turer och julbestyr blir man lätt vimsig. Finn ett fel i kylskåpet...
Efter att ha letat ihjäl mig en hel dag hittade jag dem äntligen. Då säger han jag bor med: Jasså, var det där tamponger? Jag trodde det var en ostförpackning jag!
Humle och dumle...

Donne E Vino-sällskapet har träffats igen. Denna gång hos Linda ute på Alnö.
Fyra goda viner smakades som vanligt av, underbar middag och superhärligt gäng! Älskar verkligen stunderna med vinprovningstjejerna!

"Bettan" luktar och smakar.

Underbart god middag! Någon slags chevrétoast till förrät och fisksoppa till varmrätt.

Och en pepparkakspannacotta (tror jag det var) till efterrätt. Linda kan hon!
Till höger har vi kvällens värd Linda Attini och systeryster.

Mirah har letat julklappar i leksakskataloger. Hon har fått dille på att läsa tidningar och böcker. Då och då hittar man henne i ett hörn, i soffan, mitt på golvet med en tidning eller bok i händer och bläddrar, fram å tillbaka, fram å tillbaka.

Luciafirande med dagis. Trots vab hela veckan med en febrig, snorig och dunderhostig Mirah så slapp hon febern precis till luciakvällen så att hon kunde åka och lussa på Sion med sin avdelning.
Dagen efter var febern tillbaka. Tror någon verkligen ville åka på luciafirandet! ;)
 
 Mirah fick vara en liten tomtemor i år. Världens sötaste tomtemor dessutom.

Efter lussandet bjöds alla på tomtegröt och fika.
Även mamman passade på att vara lite julig dagen till ära! ;)

Julbord på Vin & Matfabriken, med jobbet, har vi även hunnit med. Respektive fick som vanligt hänga på dom också. Mycket trevligt och supergod mat!
 
Patrick, min kollega Jocke och hans Angelica. Öl, vin, snaps och drinkar hann rinna ner innan vi avslutade kvällen ner på Oscar!

Sjukt mycket snö hann det sedan komma under natten. Närmare bestämt en halv meter!
Det var lite att skotta om man säger så!

Mirah både älskar och hatar snön. Roligt som tusan att leka i men det är ju så bökigt med dessa vantar och snöklumpar som man snubblar på!

Snöbollskrig! Typ. 

Årets julgransinhandling gick smidigare än någonsin. Första granen jag tog i köpte vi. Min sambo Grinchen kunde inte bli lyckligare över detta. Dock höll han i sin tradition att hålla händerna i fickorna, muttra lite granna och självklart ta den lättaste delen på granen när vi skulle bära ut den. Han är bra charmig karln min.
Väl hemma visade det sig att vi köpt en både för hög gran och kanske stans bredaste. Så kan det gå när man skyndar fram ett beslut...
Självklart var det husfrun som fick ta tag i kapandet ute i kylan medan Grinchen stod inannför i värmen och dokumenterade. Är det inte kärlek så säg!

Sen har Mirah bestämt sig för att flytta hemifrån. En dag hittade jag henne här i trappen med stövlarna påtagna och med bestämda rörelser pekandes på sin ryggsäck. Efter att jag hjälp henne på med ryggsäcken gick hon och plockade upp sina vantar och....

... vinkade sedan och ropade "hej då" till pappa som stog i tvättstugan...
Sötaste lilla gosproppen vettu!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar