onsdag 30 januari 2013

Mirah 1,8 månader

Gud vad tiden går fort. Gud vad Mirah blir stor. Gud vad jag vill stanna tiden! Nu utvecklas hon varje dag och man hinner liksom inte med i hennes takt. Staplar upp lite saker om henne och hennes vardag:

 • Trivs fortfarande som fisken i vattnet på dagis. Hinner knappt säga hej då på morgonen och vid hämtning vill hon knappt gå hem. Äter som en häst, sover som en stock och älskar att umgås med både sina äldre och jämnåriga kompisar där.
 • Älskar fortfarande att bada. På badhuset tar hon sig nu fram dit hon själv vill med hjälp av sina armpuffar och benspark. Hoppar hejdlöst i vattnet och bryr sig inte för fem öre om hon hamnar under, snarare tvärtom. Springer själv upp i barnrutschkanan i barnpoolen och åker ner själv, om och om och om igen...
 • Pratar oavbrutet. Ibland förstår man inte ett skit och ibland hänger man faktiskt med.
  En bråkdel av alla ord som är nya är Mjölk, Vatten, Toalett, Godmorgon, Godnatt, Älskar dig, Hej då, Mormor, Farfar, Ketchup, Banan, Apelsin, Russin, Korv, Macka, Ost, Måla, Bajsa, Mirah, Birsta (hehe), Trött, Sova, Hoppa och mycket, mycket mer!
 • Favvobarnprogram är Händige Manny, Chuggington och Agent Oso från Disney junior. Dessa säger hon också och är väldigt bestämd över när hon vill se vilken. En dag tog hon till och med upp en verktygslåda och skrek till mig: "Händy mäny!!" Japp, full koll.
 • Äter som sagt fortfarande som ett matvrak, och allt. Favvofrukten just nu är apelsin och banan.
  Vanligaste frukosten är gröt med macka och mjölk eller apelsinjuice men ibland blir det även flingor och mjölk/fil med banan i. Kvällsfika är även det gröt, fil/mjölk eller macka.
  Välling slutade hon att äta helt i samma veva som hon började på dagis i september.
 • Äta själv har hon även gjort sedan dagisstarten och för några månader sedan började hon även dricka ur vanlig mugg.
 • Sover gör hon fortfarande i spjälsängen i vårat sovrum. Har inte ställt i ordning något rum åt henne än så därför sover hon kvar hos oss. Läggdags brukar bli vid 19.30 och på vardagar sover hon antingen tungt hela natten och jag får väcka henne när det är dags för henne att kliva upp vid 07.15, eller så vaknar hon typ 30 min innan min klocka ringer och så kommer hon över till mig och sover vidare med mig på min kudde. DET är den bästa morgonstarten!
  Att sova hela natten i våran säng har bara hänt ett fåtal gånger. Om hon inte rör på sig som en duracellkanin så är det supermysigt men i 98% av fallen så slänger hon sig över oss, älskar att ligga på rygg med huvudet över halsen på en (så att man typ kvävs samtidigt som det är så mysigt så man inte vill flytta henne) eller så får man en fot i ögat när man minst anar det.
 • Sedan en dryg månad tillbaka är hon sjukt galen i låten Gagnam Style. Jippi.... Helst skulle hon vilja lyssna på sen 365 gånger om dagen men nä, nån måtta får det vara. Är mamman på bra humör kan hon få repeata den typ fem gånger i rad med högtalarna på lite högre volym. Då studsar (dansar) lillan runt, runt, runt tills hon blir så yr så hon nästan snubblar. Sen upp igen, om och om igen. Näst bästa låten är förövrigt Gummibjörn. Den har vi också lyssnat på x-antal gånger... 
 • Lärde sig att hoppa för typ en månad sedan.
 • Väldigt kärleksfull när hon vill. Säger Jag älskar dig (escke dej) när hon känner för det och tycker om att sitta i knä och mystitta på tv eller läsa en bok. Ibland får man även en spontanpuss.
 • Kan vara djävulen själv ibland, eller ja, ganska ofta. Tjurig som få alltså. Och självklart kommer hon bli Dramatens bästa skådis då hon redan övar flitigt på att låtsasgrina och spela döv. Trotsar även gärna och gör tvärt emot vad man säger. Kan bli så förbannad så att kastruller och leksaker viner genom rummet, gråta/skrika så hon nästan spyr eller så ger hon på en en flatnäve över kinden så man voltar baklänges. Temperament var det ja. Just nu övar vi mycket på att säga "Förlåt"! ;)
 • Favvoleksaker just nu är Playdoo, docka och dockvagn, böcker och leka med köket.
 • Älskar verkligen böcker. I flera månader har hon varit helt galen i dem. Bläddrar fram och tillbaka, fram och tillbaka. På kvällarna brukar vi gå upp alla tre för att läsa bok i våran säng men det brukar sluta med att Mirah tar boken själv och "läser" sin egna saga för oss "djao, dej, dao, djo...." låter det då.
 • Älskar att studera oss och härma oss. Spottar vi, spottar Mirah, sminkar jag mig vill Mirah också sminka sig, sprayar jag håret tar Mirah också fram något att låtsasspraya sitt hår med. Tar jag mer ketchup på maten så vill Mirah också ha mer ketchup etc.
 • Har fortfarande inga problem att vara hos andra. Är så trygg med sig själv så hon bara säger Hej då till mig å Patrick utan att blinka! :)
 • Har storlek 80/86 i kläder nu.

1 kommentar:

 1. Du jobbar lika aktivt med bloggen som Helen du ser jag:)

  SvaraRadera