måndag 28 juni 2010

Bygglovet äntligen klart!!!

Nu är ääääntligen bygglovet klart!! Sista dag att överklaga var i torsdags och kommunen hade inte fått in någonting! Så nu blev det helt plötsligt väldigt bråttom med allting. Måste väl erkänna att vi legat på latsidan med vissa grejjer och inte riktigt orkat traggla på om panelen och sånt men nu måste vi bestämma ALLT på en gång!

Idag var även två karlar ute på tomten för att börja dra in vattnet. När vi for förbi tomten fick vi se det här:


Haha, karln hade backat för långt ut på vägen och var jäkligt nära på att tippa! Tror han blev glad när vi kom eftersom vi ringde Bergman som fick komma med traktorn och hjälpa han.

Här ska dom börja svetsa ihop rören som vattnet ska åka genom.

Efter att vi varit på tomten började vi att klura på våra förbaskade fönster igen.... Sjuuuukt vad de är besvärliga! Jag å Patrick har hunnit bråkat många gånger om dom. Problemet just nu är fönstren i sovrummet uppe och i badrummet uppe. Grejjen är att vi måste ha något fönster som är uppningsbart men det går inte att få när vinkeln är 40 grader. (som taket är)
Vi har suttit och ritat upp miljoner olika lösningar men INGET känns bra! Och nu börjar vi få lite panik då vi måste bestämma oss och vi har INGEN lösning!

Sen nu ikväll träffade vi Göte (från Granell & Bergström Bygg) på tomten. Han skulle reka lite och höra några saker med oss för imorgon ska de dit och staka ut huset. Så när det är gjort kan Bergman börja fylla ut med singel så grunden kan göras. Men vi pratade även om vilken panel vi ska ha på huset. Sjukt svårt att hitta ett ordentligt namn på panelen vi vill ha!! När man kollar på internet ser den himla olika ut på olika sajter, så imorgon skulle Göte kolla på hans inköpsställe och Patrick ska kolla på Beijer och eventuellt Bergom såg om vi kan hitta rätt. Om vi hittar den nu så ska Patrick börja grundmåla och måla första lagret redan den här veckan. (Han har ju semester nu)
MEN detta innebär att vi måste ut på färgaffärn imorgon efter att jag slutat och bestämma vilken vitfärg vi ska ha på huset! Nu blev det VERKLIGEN mycket att stå i!!

Kul att det äntligen händer något men shit va stressigt det blev nu!! :D

2 kommentarer:

  1. Kul med en uppdatering!! Jag såg oxå bilen på sniskan haha... Lycka tilli djungeln av alla val =)

    SvaraRadera
  2. Ja nu lär det bli mer tätt med uppdateringar Maria för nu sätter allt igång!! :D

    SvaraRadera