onsdag 30 juni 2010

Stressigt värre...

Efter att vi träffat Göte på tomten i måndags for vi hem och började leta bilder på olika paneler på nätet. Inte det lättaste kan jag tala om. Om det heter en sak på en sågfirma verkar det heta nått annat hos en annan... Men tillslut hittade vi iallafall en ritning på panelen som vi vill ha.
Tyvärr fanns ju inte den brädan hos nån av firmerna som snickar´n köper av så nu har vi skickat ner denna ritning till ett sågverk i Edsbyn som ska såga till dom! Så på onsdag kommer leveransen av alla brädorna till huset! :)

Spontad spårpanel med raka kanter. Den synliga brädan kommer att vara 12 cm och "springan" blir 1 cm.

Sen efter att jag slutade jobbet igår for vi på XL Bygg för att kolla husfärg. Så fort vi får bräderna ska vi ju börja grundmåla och stryka på första lagret så vi måste ha köpt färgen innan nästa helg!
Var förberedd på att vi skulle vara på färgaffär´n i TIMMAR (vi har ju redan bestämt oss för vitt men det finns ju ÄNDÅ hundra olika varianter och produkter) men högst oväntat så gick det supersmidigt! Vi gick in, fick hjälp på en gång, blev rekomenderad Beckers Perfect Acrylat (som vi även blivit tipsad om av en målare) och valde färgen "Utevit". Klart! Det gick så fort för att vara mig så jag blev alldeles shockad! :D Patrick sa till och med sen i bilen "Vad glad ja blir att du någon gång bara kan bestämma dig och inte ska vela heeeeela tiden" HAHAHA

Färgplankorna på färgaffären.


Vi kommer att köra hela huset i vitt, foder och knutar, allt! Kommer att bli ungefär som korten nedan med bräderna och färgen.


Patrick och Robban var även på byggmöte i morse på kommunen. Tyvärr verkade det som att de gick igenom väldigt mycket för när jag frågar Patrick vad som sas kommer han knappt ihåg något! haha De skulle skicka hem ett papper sen med allt de gått igenom så då får jag väl reda på allt!
Patrick hade iallafall tagit upp kaminen (som vi inte skickat in nån blankett för) på mötet så då skrevs den in och vi slipper skicka in några ytterligare papper. Skönt.

3 kommentarer:

 1. åh, äntligen händer det något =) När är det beräknat att huset ska stå på plats?

  Det måste vara skitsvårt att bestämma sig när det finns så många olika val men att man kunde specialbeställa huspanelen visste jag inte ens. Trodde det bara var att välja hur plankorna skulle sitta ;-)

  Åkte föresten förbi tomten idag igen :) Synd att det inte är en 30-väg, man hinner liksom inte se =)

  SvaraRadera
 2. Ja Emma nu händer det grejjer! Och stressigt blev det å! Frågade snickar´n i söndags och om allt flyter på så trodde han att väggarna skulle kunna börja resas i mitten/slutet på augusti!
  Är ju inte så mycket att se än men sen är det ju bara att svänga ner på vägen våran och kika! :D

  Maria: Ja man kan ju alltid hoppas!! haha :D

  SvaraRadera