måndag 24 januari 2011

Lampor och åter lampor

Har varit mycket fokus på lamporna i huset nu. I tisdags förra veckan var jag och Patrick ut till huset och mätte ut, sågade och borrade för olika lampor. Först var det hål för golvvägglamporna som skulle sågas ur och sedan mätte vi in lamporna till trappen. Eftersom det blev andra planer för lamporna i trappen så fick vi skruva loss några gipsskivor igen och dra om kablarna lite, men med lite trixande och lite teamwork så fick vi till det tillslut.

Provade att sätta upp en takspott lite löst i ett av hålen, som Patrick sågat ut sen förut, inne i ena sovrummet nere. Blev preciiis så bra som jag föreställt mig det!

Spottarna i panoramafönsterna i vardagsrummet är även dom på plats. Fönsterna är så täta att det blir frost på dem! Måste googla lite på nätet om det finns nått medel man kan spruta på för att få bort det. Ett bra tecken på att fönsterna är så täta som de lovar iaf! :)

Målaren Anders har börjat måla i vardagsrummet/köket nu också. Så nu känns allt ännu större när allt blir vitt.

Här håller Patrick på att såga ut för ena vägglampan som ska belysa golvet i hallen nere.

Fyra kvadratiska lampor med frostat glas kommer att finnas i hallen. Samma lampor kommer sedan förmodligen finnas nere vid sockeln på köksön.

Här borras det hål för de två "up and down"-lamporna som ska lysa upp trappen och taket i hallen. Trasmattor förgyller nu även trappen så att den inte skadas i det dagliga arbetet.

Så här ser det ut i tvättstugan nu. Fredrik, rörmokaren, har tömt i spriten i jordvärmeslangen och håller på att koppla in jordvärmepumpen.

Blå sprit i slangarna under jorden! Nästan så man blir törstig! ;D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar