tisdag 7 december 2010

Belysning

Den senaste veckan har mestadels handlat om belysning, och då enbart spottar!

Om man ska bygga ett hus så ska man vara fullt medveten om att ALLT, och då menar jag ALLT, är invecklat. Det är inte BARA att köpa spotlights, det är inte BARA att välja färg, det är inte BARA att välja lås m.m m.m m.m.
Vi har ju ritat ut och dragit för spotlights i fönsterkarmarna i panoramafönsterna på nedervåningn och på övervåningen. Superenkelt. Till nu. Nu när vi måste beställa spotlights för att fästa dem i fönstersmygen så märker vi ju att det inte är BARA att välja några. De får inte bygga för mycket på höjden, de får inte bli för varma för då måste de byggas in (och då blir de för stora), de flesta ledspottarna har fortfararnde kallvitt sken och går inte att dimmra. OCH de flesta spottar går bara att vinkla 30 grader vilket inte funkar på fönsterna på övervåningen där vinkeln är betydligt mer!

Vi har nu lånat hem tre olika spottar och provbelyst vid fönstret vilket resulterade i att två dumpades direkt och en känns sådär... Vi har suttit åtskilliga timmar på nätet och letat spottar på i princip varenda webbsidan som kränger spottar och lik förbaskat känns det som att vi står på noll...

SOM att inte detta vore nog så har vi ju även ett spotlight-dilemma i duchen uppe! Där inne är det ju snedtak och det finns idag INGA spottar som går att vinkla som är godkända för våtrum zon 1. Att jag dessutom vill ha väggspottar vid golvet gör ju inte saken lättare heller, för jag förmodar att detta inte finns...
Nu tror jag att jag hittat på en lösning för duschen där vi gör taket som en trappa och på så sätt kan få in spotlightsen på ett bra sätt.

Har skissat lite på hur jag skulle vilja ha dushen uppe. Här är dock inte "trapptaket" inritat.
Kommer att bli en glasdörr för och en öppen triangel längst upp.


Sen håller vi på att leta golv till tvättstugan för fullt. Göte kunde eventuellt lägga in det i slutet av veckan om vi hittat något och vi skulle ju verkligen behöva få till det nu så att vi kan ställa in jordvärmepumpen. Som det ser ut nu så blir det en plastmatta i tvättstugan, av flera skäl. Dels går det mycket fortare att lägga in och både är billigare i pris och billigare i hantverkskostnad att lägga in. Och sen fungerar den ju även som tätskikt så då kan vi lägga klinker på den sedan när vi känner att vi har tid och vill lägga ner mer pengar på tvättstugan/grovingången. Just nu prioriterar vi att lägga pengarna på andra mer synliga saker i huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar