onsdag 10 februari 2010

Avstyckning

I morse var vi iväg till tomten för avstyckning. Jag, Patrick, Pecka och så tre stycken från Lantmäteriet varav Magnus, som hållt i allt, var en av dom.
Hade ju funderingar på hur de skulle kunna mäta upp tomten i all denna snö men de hade ju ett mätinstrument med GPS som han kontrollerade med så det gick kanon.
Dock började Magnus med att ta upp två saker som var viktiga och som vi måste känna till. Det ena var att Vägverkets restriktioner om vägen gjorde att tomten inte kunde börja närmare än 15 meter från vägen. (Kanon från vår sida då vi vill ha den så långt ner som möjligt)
Men den andra saken var mer knivig... De gällde länsmuseets invändningar om eventuella fornlämningar. Om vi styckar av och gör klart allt nu och det sen visar sig att det finns massa fornlämningar så är det VI som måste bekosta utgrävningen eftersom det då är våran tomt. Alternativet var att köra ner tomtpinnarna nu men vänta med själva avstyckningen tills vi fått klartecken men att det då kommer att ta längre tid.
Vi beslutade att köra ner tomtpinnarna och ska kontakta länsmuseet och länsstyrelsen så fort som möjligt. Säkra före det osäkra... :)

Fick även höra att vi kunde söka bygglov redan nu fast att vi inte har tomten klar. Det hade vi INGEn aning om då vi trodde att man var tvungen att ta en sak i taget. Så nu ska vi försöka göra klart allt för att skicka in bygglovet snarast!

Två av snubbarna från Lantmäteriet och Pecka.

Blev ett litet träningspass när vi pulsade runt där i snön.

Lantmäterikillen mäter ut det vänstra nedersta hörnet på tomten.
65 meter.


Magnus som håller koll. Jäkligt schysst kille att ha å göra med på kommunen. Mycket hjälpsam och tillmötesgående!


Tomtepinnen! Nu sitter det med största säkerhet ett järnrör där istället! :)


Tomten blev iallafall 37,5 x 65 meter och blev då 2 437,5 kvm. "Stor tomt det här" sa ena killen! Japp! Och vi ska njuta av varenda meter!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar