tisdag 6 juli 2010

Hobbyarkitekt och husfärg

Känner ni henne? Hobbyarkitekten. Tänk vad bra det går att rita i datorn och allt ser så snyggt ut. Sen kommer man ut i verkligheten och pratar med fackmän och få reda på hur saker och ting funkar och vad saker och ting kostar... Och det värsta med det är ju att man redan hunnit snöa in sig på det man ritat upp! :D
Så har det framför allt varit med våra fönster på huset. Först skulle vi ha två runda på framsidan. När vi fick reda å att de skulle kosta typ 20 000 kronor styck så dumpade vi dom. (jag har fortfarande inte kommit över det utan slänger ur mig lite då och då till Patrick att det KANSKE är värt det, fast jag vet att det inte är det) Sen kom vi till baksidan och våra panoramafönster i sovrummet uppe. Då går det ju självklart inte att öppna sånna som jag ritat och självklart var de ju heller inte gratis... Efter SJUKT många olika ritningar, funderingar, hjälp från en säljare etc, så har vi till slut hittat en lösning med två kombifönster i mitten. Det kan nog bli bra, kanske, eller jo det blir det. Punkt.
Sen hade vi ju bara badrummet uppe kvar. Där var det ju tänkt att vi skulle ha samma som i sovrummet först, enligt ritningen, men med tanke på vad det kostade så har vi måsta ta oss en funderare på det också. Nu har vi förmodligen löst det. Det som känns mest trisst är väl att vi har måsta kompromissa bort det som varit lite speciellt, men det är väl bara att inse att det mer vanligare är billigare... Och man vill ju inte bara bo heller!
Men efter alla ändringar så tror vi att vi bestämt oss för alla mått på alla fönster. Så nu är det bokning med fönsterkillen som är nästa steg så att vi kan göra våran beställning!

Sen var Patrick och Henka iväg och köpte all färg till huset igår. Tyvärr blev det JÄVLIGT mycket dyrare än vad vi trott (18 000 kronor) och nu luskar jag som fasen på nätet om man kan hitta nån leverantör att köpa från där istället som är billigare. Alternativt ta med mig en gammal kollega som får prova att pruta som faan åt oss. (Han har inga inga begränsningar i sitt prutande, hehe) Ja vi får se vad som händer...

För övrigt så kör vi på spara ordentligt och skippar Gatufesten i år. Skönt faktiskt! I morgon kan det bli en tur ner då det är fri entré men övriga dagar hoppar vi. Känns som att vi har nog med annat att lägga pengarna på just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar