fredag 9 juli 2010

Nu blir det målning... väääldigt mycket målning...

Nu jobbas det för fullt på tomten. Eftersom Patrick haft semester hela veckan så har han varit och hjälp Erik på dagarna. Så nu är allt i princip färdigt vid garaget så de kan börja lägga ut kantbalkarna till veckan.


Här har Erik grävt för vattenledningen. Den går nu längs högersidan på garaget och sen viker den av till vänster mot huset strax bakom. Det var lite pillrigt när han skulle gräva runt de tre elledningarna som försörjer hela Lucksta med ström!
Tur han är en jävel på att gräva! :)

Här ser man alla dräneringsrör för stuprännorna som är på varje hörn av garaget samt för golvbrunnen inne. Den gula slangrullen till vänster är för elen.


Här är vattenslangen bakom garaget som går till huset. De blåa rören som sticker upp där borta är rören som jordvärmeslangen ska kopplas mot.


Här kommer allt vatten att fara ut från rännorna.


Jag var lättroad och kunde inte sluta prata/göra roliga ljud i rören då det blev ett gigantiskt ljud från alla fem rören som är sammankopplade! :D


Som sagt, lättroad! :DMarken för huset. Och paddan som Patrick kört hela veckan för att platta till marken ordentligt.


Det kommer att behöva fyllas på med lite jord på tomten... De svarta strecken på pinnen och röret är nämligen golvnivån...


Vy från våran matjordskulle.

---------------------------------------------------------------------------

Sen ringde Göte igår och berättade att virket hade kommit så ikväll var vi ut på Nobero i Njurunda och kollade hur det såg ut och rekade för var vi ska stå och måla. Vi får nämligen stå i Noberos hall, kanon! Virket var preciiiis som vi tänkt oss och vi känner oss supernöjda!! Dock är den en heeeel del som ska målas.... Så imorgon ställer vi klockan tidigt och sätter igång!

Här är två pall av virket. Sen återstår det tre till. Totalt 3 000 löpmeter virke!!


Eftersom bräderna är fasade så kan vi förmodligen inte använda målningsmaskinen så det blir till att måla allt för hand. Kanterna plus en sida. Först med grundfärg och sen ett lager färg.
Gubben på Nobero kollade på alla bräder och frågade sen hur länge vi hade semester och skrattade :D1 kommentar:

  1. Vad kul att det börjar hända saker =) Då vet vi vad ni kommer att syssla med dom närmaste dagarna ;)

    SvaraRadera