torsdag 29 juli 2010

Oj vad stressigt det blev! Men nu ska det byggas väggblock!

Göte ringde till Patrick vid halv tio i förrgår kväll och frågade om vi hade nån färdig ritning över alla fönstermått och exakt hur de skulle sitta... Öhh NÄ det hade vi inte. Och de behövde ritningen tidigt dagen efter då de skulle sätta igång att bygga våra väggblock! P-A-N-I-K!
Dessutom behövde vi bestämma måtten på fönsterfoderna och vilken färg vi ville ha på fönsterblecken.
För att ens BÖRJA kunna bestämma måtten så fick jag ju börja med att försöka rita klart köket. Detta för att se var det liggande köksfönstret skulle hamna beroende på hur breda skåp jag gjorde. Så upp med IKEA kitchen planner och börja planera. In och kolla på kyl-och frysen som vi kanske, förmodligen ska ha och kolla mått och hur stor passbit vi kan tänkas behöva mot väggen för att kunna bedömma hur bred den sektionen kommer att bli. Totalt kommer bänkskivan mellan skåpen i köket att bli 2,20 bred och fönstret är 2 meter brett vilket gör att det bli ganska trångt och det blir ÄNNU viktigare att det hamnar rätt! För med fönsterkarmen blir det inte många centimeter till godo på varje sida....
Sen har vi fönsterna uppe som inte heller är så lätt att placera ut då det är svårare att räkna ut var golvet hamnar och hur tjockt taket är i de snea vinklarna. Sen måste man hålla koll på väggens tjocklek mellan klädkammaren och sovrummet uppe så att inte fönsterna hamnar alldeles intill väggen på vardera sida. Och måtten som kändes bra på insidan såg inte alltid bra ut när man kollade på utsidan så då blev det till att kompromissa. Som i köket till exempel. Där kändes det bra med att ha fönstret 20 cm över bänkskivan men utifrån sett såg det ut som att fönstret höll på att ramla ner och var alldeles för lågt så då fick jag höjja upp det till 30 cm över bänkskivan istället.
Satt till 02.00 på natten och ritade och donade innan jag fick till det. Och nu är det bara att hoppas på att det bli okej... Jag är JÄVLIGT nervös kan jag meddela!


Måtten utskrivna till fönster och dörrar.

Alla fönster och dörrar på rätt plats på utsidan också.

--------------------------------------------------------------------

Sen for jag ut till tomten till Göte och Robban för att lämna ritningarna och meddela att vi beslutat att ha 9,5 centimeters foder och vita fönsterbleck. Jag hade helst velat haft aluminumfärg på blecken men Patrick ville ha vita. Den här gången fick HAN sin vilja igenom. Grrrr :D
Frågade även hur planeringen låg till för när man kan tänkas beställa leverans för kök. Känns ju dumt om man har köket klart så långt innan men beställer för sent så man måste stå och vänta sen. Då trodde de att de kanske skulle börja kunna gjuta nästa vecka, beroende på vädret, och efter det så är det ju tre månaders torktid! TRE MÅNADER! Suck... Så i och med det så kan man ju inte börja lägga nå golv förrän vid slutet på oktober/början på november! Jaja, bara att vara tålmodig! :D

Granell & Bergström. En av det bästa byggfirmorna i stan!
Trevliga grabbar som jobbar snabbt och har ett jävvla tålamod. Inte alla som skulle orka med mina ändringar och dumma frågor stup i kvarten! :D

I går höll de på att isolera plattan för huset.

Robban i full färd med att lägga ut det andra lagret frigolit. Totalt är det tre lager som ska läggas ut.

Mellan första och andra lagret läggs radonskyddet ut. En tunn ljusblå plast.

------------------------------------------------------------------
På kvällen sen for jag å Patrick ut till Nobero igen för att fortsätta måla. Fy faaaan! Nu är vi så fruktansvärt, vansinnigt, jäkla spyless på att måla dessa bräder!! Vill inge mer!! Men tyvärr är det ju bara att tugga på... Ska iaf göra klart den bunt vi håller på med nu innan helgen för imorgon kväll åker vi ju upp till Umeå över helgen för forsränning på lördag. Ska ju fira Perras födelsedag lite sent.
Ska faktiskt bli kul att komma iväg och göra nått. Vi båda sa det igår att det känns inte som vi haft nån semester i sommar, eller att det ens varit sommartider. Vi har inte varit ute och ätit på en enda uteservering i sommar, inte varit ut nån sommarkväll på krogen, inte åkt nånstans eller gjort nått. Men vi har liksom inte haft nått behov av det heller. Nu vill man ju bara ge allt till huset.

Grabbarna har börjat kapa upp våra målade bräder till rätta längder för väggarna.

Patrick står brevid en regel för huset som de kapat upp. Högt det ser ut! :)

Alla bitar som blir över efter att de sågat. Massor med stumpar som målats i onödan!! Grrr! :D

Var tvungen att ställa upp några bräder och kolla på avstånd hur väggarna kommer bli! :D

-----------------------------------------------------------------------

Jo sen ringde Robban och berättade att vi är tvugna att rita om fönsterna i badrummet uppe. Går inte att ha tre där då en mittenbalk kommer att gå där som ska hålla upp takbalken. Så nu måste vi komma på en ny fönsterlösning där IGEN!! Är något ont med detta badrum!!

1 kommentar:

  1. hej!

    Duktiga ni är! Det blir ett fint hus på ett kanonfint läge. Varit förbi tidigare och sett vart bygget är. Du kanske ska satsa på att bli arkitekt? jag skulle aldrig klarat det du gör, mått hit och dit...phu!

    Men huset är likt Nybro, visst? Hur stort kmr det att bli?

    Lycka till med allt! /Sara

    SvaraRadera