söndag 15 maj 2011

Trisst helg!

Gud sicken trisst helg. Regn, regn och åter regn. Vi som hade tänkt att låna hem en skylift för att måla klart under vindskivorna och högst upp på gavlarna innan Erik gör klar tomten och lägger på matjord. Känns ju inge roligt att köra den över en nysådd gräsmatta sen... Men men, vädrets makter kan man ju inte rå på.
Annars var vi båda hemma i fredags. Patrick var ledig och jag  blev hemma helt orkeslös efter en jobbvecka som avslutades med en natt då bäbis hade disco i magen. 

Men i torsdags slutade tv:n att fungera iaf. Eller boxern till tv. Så åter igen fick jag sitta och glo på en testsida och hojta till när "signalen" kom fram medans Patrick var och vred på parabolen. Men hur mycket han än vred så blev det ingen signal eller bild. SUCK! Det slutade med att vi stängde av skiten helt och gick och la oss.
Dagen efter slog Patrick på grejjerna igen och tro om vi blev förvånad när allt funkade igen! Varenda kanal var tillbaka! Stabila grejjer... :D hehe

Med fötterna på bordet fördrev jag tiden med att måla naglarna medans ett getöga slängdes på "signalstyrkan" på testbilden lite då och då.

I torsdags efter jobbet svängde jag in på Clas Ohlson och köpte krokar till badrumet! Kanon med självhäftande så slipper vi borra i kaklet. Och när vi är less på dessa är det bara att köpa någon ny variant och sätta dit utan att behöva tänka på befintliga skruvhål!

25 kronor styck. Som hittat!

Fick även leverans på vårat handfat i fredags. Får dock avvakta med att sätta det på plats tills vi vet vad vi ska ha för blandare till. Måste ju ha en högre modell med lång pip då handfatet är ganska stort!
På lördagen var vi även in på IKEA och köpte handtag till lådorna som nu sitter på plats. Självklart räknade vi dock fel på antal handtag så ett fattas. Herregud, hur svårt kan det vara att räkna rätt på nio lådor!! Jäkligt svårt för familjen Huvén/Berglund verkar det som iaf! :D Frustrerande att inte kunna göra klart...
Ringde även glasmästaren i Matfors i fredags och fick pris på spegeln till badrummet. Ska kolla med Ryds också för att jämföra innan jag lägger någon beställning...

Helgens regn gör det INTE roligt när man har en tomt som består av jord. Golven inne ser fördjävliga ut efter att man trampat ut och in i leran och bilarna är inte heller i finaste skick just nu. I lördags fick Patrick bege sig ut på leråkern och gräva upp fåror så vattnet kunde rinna till dikena. Regnet verkligen öste ner och han såg bokstavligen ut som en dränkt katt när han väl kom in igen! :) 

Har ju även, äntligen, fått upp krokarna i hallen som jag köpte för x-antal veckor sedan. Blev super!
Nu ska jag bara hitta nån bra skohylla eller få någon idé till en egengjord sak.

 Hängare inhandlade på BOOM i Birsta.

Har även, kanske för första gången, tagit ett klokt och kanske vuxet beslut.
Design, funktion och billigt har ju ALDRIG kompat ihop. Något jag ständigt får brottas med, tyvärr. Så i lördags när vi var i Birsta, på jakt efter en blandare till tvättstugan, så gick jag helt emot mig själv och valde bort DESIGN (som jag annars tycker är det viktigaste, hehe) och köpte en blandare som jag inte alls tycker är särskillt snygg bara för att kunna få funktionen OCH för att den var billig! Kors i taket och dra på trissor!
Men grejjen med den här blandaren från IKEA är att den har en utdragbar pip som vi tror kan vara bra nu när vi får barn. Lättsamt att kunna ta loss och kunna skölja av till exempel bebisen. Ja det återstår väl att se om det är något vi kommer att använda eller inte!

4 kommentarer:

 1. Jäklarns vad snyggt ni får det!!

  SvaraRadera
 2. Gud vad fint, vart köpte ni vasken?

  SvaraRadera
 3. Googla på Ballingslöv tvättställ XBT47 betong.
  Vi köpte den på Sigro.se för då var den billigast där.
  http://www.sigro.se/sv/happie/ballingsloev-tvaettstaell-xbt47-betong.php?group=prod_prod_grp-s1/396

  Men nu är den billigare på bla:
  http://www.hemvaruhuset.se/ballingslov-tvattstall-xbt47-betong-p-5440.html

  Lycka till! :D

  SvaraRadera
 4. Hej
  Underdelen till handfatet är det en köksmöbel?, var är den köpt?
  emlu0806@hotmail.com

  SvaraRadera