söndag 11 september 2011

Svamp

Ja det har inte hänt så mycket sen i torsdags. På dagen i torsdags var vi ju på babysim med Mirah. Denna gång kom jag ihåg våra badkläder!! :D Förra torsdagen var det ju första gången på simmet och då glömde ju jag självklart hela familjens badkläder hemma... Hade sådan ångest att vi var tvungen att åka hem till mamma och bada med Mirah i hennes badkar på kvällen istället! haha Denna torsdag meddelade Patrik på fömiddagen att han hade packat sin egen väska på morgonen! :) Känns som att han inte litar på att jag har full koll längre... :)
Sen på kvällen blev Patrick sjuk och fick feber så under helgen har det därför varit ganska lugnt för oss. På lördagseftermiddagen tog vi oss dock en promenad ut i svampskogen då han repat till sig hyffsat. Mirah fick hänga på pappsen i bärselen medan jag stog för själva svampplockandet. Tycker dock att det är liiite kymigt att gå i skogen nu för tiden. Har liksom blivit lite rädd för björnar efter att folk ser dem titt som tätt här runt om kring i skogarna. MEN appropå björnar så ringde min mamma till mig precis när vi kommit hem från skogen. Hon har under helgen varit vid Sonfjället i Hede (där vi även har våran fjällstuga) med några väninnor och i lördags så skulle de bege sig upp till en sjö som ligger ovanför vår stuga. Precis när det skulle bege sig så kommer de på att de glömt tallrikarna hemma i stugan så alla tjejer åker tillbaka medan mamma stannar kvar och börjar sakta gå mot sjön. Efter en liten stund går hon av vägen och sätter sig bakom en buske för att pinka och precis när hon är klar och ställer sig upp så brakar det till bakom henne. Då, 7-8 meter ifrån henne, kommer en brunbjörn!! På något underligt och turligt sätt så märker den inte av mamma och studsar vidare förbi henne och in i skogen igen!! SHIT!! Man brukar ju säga att man någon gång i livet vill se en björn i det fria men kanske inte riktigt sååå nära!! Tror jag hoppar skogspromenaderna vid stugan hädanefter.... :)

 Patrick och Mirah i skogen. Mirah verkade tycka att det var hur skönt som helst för hon sa inte ett ljud på hela tiden men ögonen var stora som bowlingklot då hon tog in alla nya intryck i skogen! :)

Trattisar. Lämnade dock kvar nio tiondelar då det får stå på tillväxt. Hoppas bara ingen annan hittar vårat guldställe...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar