torsdag 15 september 2011

Takstege och altan

Idag har det varit en riktigt soft dag. Mirah har ju redan från början sovit jättebra varenda natt och inatt var inget undantag. Somnade 21.00, vaknade klockan 06.00 och åt, somnade om och vaknade igen klockan 09.00. Vad är det för konst att ha småbarn då!?? :)
Efter frukost kom "Buss-Åke" aka min "plastpappa" och hälsade på. Sen på eftermiddag var det dags att bege oss mot Himlabadet och babysimmet igen.
Sen när vi kom hem var Ante på plats hos oss för att hjälpa oss att sätta upp takstegen så att vi äntligen kan besikta kaminen och börja använda den! Så förhoppningsvis kommer sotaren till veckan redan.

Ringde även till Furniturebox.se för att efterlysa våra köksstolar som vi beställde för två veckor sedan. Det visade sig att de tappat bort våran order, och blev glad då jag äntligen ringde och efterlyste den. Säljaren kom nämligen ihåg den, då det var en liten specialare, men hade inte hittat den och tackade MIG för att jag äntligen ringde och gav honom ordernumret. Hmm snacka om oväntad och bakvänd lösning på det problemet! haha Ja ja, stolarna skulle skickas idag iaf så snart är det förhoppnigsvis på plats här hemma!


 Ante (som är snickare och INTE rädd för höjder) fick stora äran att göra grovjobbet medan Patrick stog stadigt kvar på backen. :)

Jag och Mirah var också ut en sväng och kollade till grabbarna men Mirah+bärsele+friskluft har visat sig vara en sövande kombo så ganska snart fick vi gå in igen för att sova lite. (Tre sekunder efter att denna bild togs sov hon.)

------------------------------------------------------------------------------------

Sen har jag ju inte visat altanbygget som vi hunnit med i sommar. Det tvistades länge mellan Patrick och mig om hur altanen skulle se ut. Självklart gick jag segrande ur den tvisten, som alltid... höhöhö. Nä men efter mycket funderande så kändes det rätt att bygga altanen så att den sitter ihop hela vägen runt huset på baksidan. Blev liiite större än vi trott dock... hela 102 kvm totalt!! haha Så får vi inte plats här så vette fasen!

Här kommer lite bilder på den iallafall

 Ante och Patrick började med sidan på vänstra gaveln, där utgången från köket är. Här är det reglar som sätts på plats.

 Färdigreglat. Samma sida med fotat från andra hållet.

Klart med trallen på plats. Dock är inte sidorna täckt ännu. Ska även på ett räcke på den högra sidan här, mot stendiket, men det gör vi nästa år.

Baksidan innan vi satt igång med altanen.

Reglat och trallen börjar läggas på plats.

En bit på väg... Räknade ihop hur många skruvar det gick åt bara att skruva trallen i vinkeln... 1 300 skruvar!! Tänk då hur många det är på hela altanen med all trall och reglar m.m. Jeeeesus!

Färdigt, typ! Sidorna ska fortfarande kläs in här.

Så här såg det ut när Patrick var i gång att skruva en av de 1 300 skruvarna i vinkeln.

Altanen utanför panoramafönsterna.

Och klart! Så nu kan vi gå ut genom altandörren i köket, gå runt hela altanen och gå in i vinken i vardagsrummet.

Tadaa! Vy över vattnet från vinkeln. Här kommer vi spendera många timmar framöver...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar