torsdag 25 oktober 2012

Matplats

Jo just. Har ju faktiskt ett matbord också. Och har ju faktiskt haft det i över ett år. Men så var det ju det här med att komma ihåg att lägga ut det också. Men för några helger sedan så fick vi ju äntligen upp de rätta lamporna ovanför så nu kändes det liksom lite skojigare att fota spektaklet.
Eftersom vi behöver ett stort bord och jag inte hittade något som jag kände passade, för en rimlig summa, så gjorde vi ju helt sonika ett eget. Ja jäddrar hörrni vad billigt det blir då. Och snyggt! Och sååå mycket roligare!

Egendesignat matbord med virke från Beijer. Har en storlek på 270x95cm och rymmer minst 12 personer utan problem.
Brädorna är först slipade med sandpapper och sedan betsade i en egenkomponerad historia. Slutligen har de fått sig två omgångar med en matt lack så att det även ska vara funktionellt. (läs avtorkningsbart). Väger multum. Men å andra sidan står det ju stadigt där det står! ;)
 
 Stolarna "Tobias" kommer från IKEA, likaså dynorna. Sjukt sköna stolar som man kan gunga lite på. Dynorna gör dock mycket för komforten, utan dem är de inge sköna! Skön kontrast med det genomskinliga plexit.

Mina fina stora industrilampor är på plats ovanför bordet. Var ett jäkla meck att få dit!
Först fick vi tillverka lådan mot taket för att slippa se kablarna och få en stilren finish, sen skulle den spacklas och målas. Sedan var ju lampskärmarna ett projekt i sig. Då hålet upptill var så stort har vi nu där en rondellskiva i vardera skärm för att hålla själva lampan på plats. Blev faktiskt jävligt snyggt med de skivorna. Sedan var det ju kablar, kopplingar, och lampor som skulle hittas. Blev storshopping hos Ljusexperten där det blev genomskinliga kablar med stoooora frostade klotlampor till.
Dock fattas det lite mer i upphängningsväg, typ några vajrar, då lamporna nu bara hänger i kabeln.

Men så här ser det iallafall ut där vi spenderar våra måltider om dagarna! :)


5 kommentarer:

 1. Appropå lampor... Hur gick det med lamporna från Kina - fick du dem?

  SvaraRadera
 2. Jäkligt snyggt bord btw, när vi hittat vårt hus ska jag banne mig också bygga ett bord - du har underbara tips och idéer! Tack!

  SvaraRadera
 3. Hej Maria!
  Jo lamporna kom och hänger nu ovanför köksön. Så det är absolut inte sista gången jag beställer från Kina!
  Vad roligt om jag kan inspirera dig, klart ni ska bygga eget köksbord sen, det rekommenderar ja verkligen! :)

  SvaraRadera
 4. Hej Marie!

  Håller på att leta efter köksbord och blev störtförälskad i ditt. Kan man få lite mer beskrivning på hur ni gjorde samt färgval o.s.v.? Tyckte även om lamporna som hänger ovanför. Var finns de? Undrar även om jag kan få använda någon bild för att visa min hantverkare?
  tacksam för svar
  Mvh. Ann Järphag

  SvaraRadera
 5. Hej! Sååå snyggt bord!! Hur har ni gjort under? Kan man få en bild på undersidan :) vill gärna göra ett likadant. :)

  Mvh Bettina

  SvaraRadera