onsdag 11 januari 2012

Fjällresan...

Hmmm hinner liksom inte med mig. Har ju fortfarande inte skrivit om våran mysiga fjällresa eller nyår... Så nu tar jag fjällresan till Gräftåvallen mellan jul och nyår och nyårsafton får jag ta en annan dag. Vill ju liksom ändå ha med det här på bloggen så man kan se tillbaka på det sen! :)

Tisdagen den 27 december följde vi alltså med Helen, Henka och lilla Noel till Henkas föräldrars stuga i Gräftåvallen. En mysig liten stuga i en lagomt stor/liten fjällby. Väl på plats så var det verkligen slappa som gällde. Vi åt gott, drack mycket gott, kollade på film, spelade spel, tog promenader och några åkte lite längdskidor. Heeelt underbart. Konstigt att man blir så avslappnad så fort man kommer till fjällen och andas fjälluft!?

Mycket snö var det så det blev en hel del skottande.

Jag å Mirah myste på altanen.

Skönt nerbäddad i vagnen på fårfäll och och mysig filt ovanpå.

Henka och Patrick tog nån tur på skidorna. Efter att ha vallat i över en halvtimme kunde de efter skidturen konstatera att de var ganska så värdelösa, på att valla. Ja, åka skidor också för den delen.... ;)

Nytränad och fortfarande vid gott mod. :)

Korvgrillning utomhus med tillhörande starkglögg i kopparna. Men hur mysigt var inte det här då!?

Medans grabbarna övade på sina åkkunskaper i skidspåret tog jag och Helen ut de små på en promenad runt området.

Blev även lite bad för de som fick plats i lilla minipoolen.

På tordagen, sista kvällen, blev det täljstensafton på restaurangen. Ryggbiff från Jämtland, massor av grönsaker, svamp, potatisgratäng, strips, rödvinssås, bearnaisesås, pepparsås med mera, med mera. Allt utom ryggbiffen hämtade man själv vid ett buffébord och sedan stekte man själv köttet och grönsakerna på täljstenen.

Sjukt gott!! Och så åt man i lagomt tempo. Och trots att de kom in med ett berg av kött (såg ut som att det var till tio personer) så åt vi upp varenda liten bit! Saltade och pepprade gjorde man själv efter tycke och smak.

Otroligt gott vin drack vi till. Och det bästa av allt är att det finns på systemet (95 kronor). Så detta drack vi även på nyår!
Rekommenderas varmt!!

Kvällen avslutades med en bäverhojt. Men dra åt helvete vad äckligt! Men nu har man ju smakat på det å. Är ju inte varje dag man smakar bävertestikel liksom.... Hojt, hojt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar