tisdag 3 januari 2012

Stormen Dagmar

Idag har jag å Mirah varit på utflykt till Indalsskogarna och hälsat på Tina och Tova. Händer på tok för sällan så där ska det bli skärpning!
Sen har Mirah börjat bli sjuuukt mammig... Märks väldigt väl på kvällstid när hon börjar bli trötter och nu de två senaste kvällarna har hon haft svårt att komma till ro och den enda som kan trösta henne är mammsen. I kväll skulle tillexempel Patrick gå in och säga godnatt till henne men när han stog och kramade henne så såg hon mig, blev genast otålig och sträckte sig mot mig. Lillfisen våran.

MEN nu till juldagens storm Dagmar. Jäddrar i min låda vilken storm! Jag å Patrick vaknade strax efter 03.00 på natten av blåsten och sen var det typ omöjligt att somna om. Det knakade nå kopiöst i hela huset och vid många tillfällen var vi bergsäker på att takplåten flög av hustaket. Vi klev även upp och gick upp på övervåningen och höll i kaminröret där... Du, det  var som att röret fladdrade fram och tillbaka, det bara dånade och skakade! Sen låg vi bra länge med hjärtat i halsgroparna och bara lyssnade på ovädret. Vid ett tillfälle sa jag till Patrick att om takplåten flyger då rycker jag upp Mirah ur sängern och åker bort till mammas lägenhet som ligger mer skyddad! Tack och lov behövdes inte det men det var en riktigt läskig natt.
Stormen resulterade även i att bland annat Lucksta blev utan ström, i flera dagar, men på Specksta hade vi både ljus och värme. Så på  måndagsnatten hade vi nattgäster av Helen och Henka då deras hus var alldeles för kallt och mörkt att bo i. Det gäller att bygga bo på rätt ställe! ;)

Storgranen till nere till vänster om huset knäcktes rakt av.

Efter Sörforsvägen mot Viforsen låg träden huller om buller och ut mot vägen.

Freddes skog låg som plockepin, överallt!

Svårt att ta sig fram på många ställen!1 kommentar:

  1. visst var det läskigt. Jag vaknade också kring tre-tiden och kunde inte somna om.

    SvaraRadera