tisdag 13 april 2010

Besök hos grannen

I söndags for Patrick och hälsade på grannen som inte vill att vi ska bygga på våran mark.
En karl i 40-års åldern visade det sig. När han sitter vid sitt köksbord och kollar ut genom fönstret så kommer han inte att se vattnet för vårat hus.
Patrick försökte förklara att vårat hus inte kommer stå så högt som han verkar tro men det kändes som han hade svårt att visualisera sig det. Patrik sa att han skulle fixa fram en höjdkarta även mot deras hus så vi kan se hur högt vårat hus kommer sticka upp för deras utsikt och skulle återkomma.
I det här skedet kändes det ganska bra då han även tyckte det var bra att vi hade kommit och plingat på.

Så igår morse ringde Patrick upp på stadsbyggnadskontoret och bad om höjdkartan. Fick då även höra att det är typ 99,9 procents chans att vi får bygglov. Man tar väldigt sällan hänsyn till om folks utsikt förstörs. Så det kändes ju skönt att höra!

Så igår kväll for Patrick upp till grannen igen med papperet och en ritning som jag gjort i genomskärning för att han lättare ska se. Men då började han prata om att hans värde på huset skulle sjunka och vem som skulle stå för den förlusten, att utsikten fortfarande skulle förstöras m.m.....
Då såg vi åren rinna iväg innan vi ens fått påbörja vårat bygge....

Höjdskillnaden. Snabbritad så måtten stämmer inte.

MEN! Nu är det ett positivt MEN! Äntligen! :)
När Patrick pratade med kommunkillen idag så sa han att grannen faller på eget grepp då han inte överklagade sin erinran redan på förhandsbeskedet. I och med det har han ju godkänt att det får byggas på våran tomt! Så förhoppningsvis dröjer det bara nån extra månad om han skulle överklaga! Skönt!! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar