lördag 17 april 2010

Kakel och husfärg

Igår var vi som sagt på banken. Visade Marianne alla offerter och kalkyler som vi gjort och ska nu bara återkomma när papperen på tomten är färdiga. Först då läggs lånet upp.

For sen förbi tomten som Bergman plöjde i veckan så nu kan vi ta reda på matjorden sen.

Efter banken for jag, Patrick och hans pappa Hans till stan för att kolla runt på lite grejjer till huset. Första stoppet blev Eurokakel där vi tänkte kolla på nått kakel till badrummet nere. Men inget faller oss i smaken förutom metallicplattorna. De andra känns så kalla och livlösa i jämförelse. Hittade en annan sorts platta som var 200 kronor billigare än den vi hittat på GolvEttan, så den gick BARA på 549 kr/kvm. Så nu måste vi kolla med Henka om de också kan ta in den plattan hos dom till ett ÄNNU bättre pris. Visst kan du det Henka!?? *blink* *blink* hehe
När försäljaren fråga hur stort badrummet var och vi sa 26 kvm tappade han hakan! "Oj det blir ju som en stor badrumssal ju". Han tyckte även att vårat lilla badrum var stort. Undra om jag och Patrick "tappat" all verklighetsförankring när vi ritat vårt "lilla" hus! haha

Våra fina och dyra favoriter. Förmodligen blir det stora plattor uppe på 40x60 och mindre nere. Tur vi inte ska ha kakel på väggarna, DÅ hade det blitt dyrt! :)

De hade även utförsäljning på ett badkar som vi blev väldigt sugna på. Lagom stort så man kan bada två utan att trängas och en smart reling som man kan hänga handdukar på runt om. På ena sidan slutar relingen så man kan ha en stående blandare där. Ska klura under helgen så kanske vi slår till i början på veckan :)

For även ut på Bauhaus och kikade på badkar och provlåg. Patrick skäms över mig när jag hoppar i och ur alla kar. Även peronalen tittat lite snett men va faan. Man kan ju inte köpa ett badkar i blindo, man måste ju prova om dom är skön ju! :) Karet ovan var INGE skönt!
Tyvärr hittade jag mitt favvokar där ute som jag enbart sett i tidningar förut och självklart var det helt perfekt. Hade kunnat somna på plats. Prislappen lockar dessto mindre på 30 000 kronor så det karet blir det inte... tyvärr...

Sen for vi på Becker där ute i Birsta för att höra om utomhusfärg till huset. Där kan vi snacka om kunnig kille. Kommer definitivt att köpa all färg av honom! Sen så upplyste han ju tyvärr om nackdelen med svart hus. Visste ju att det drar åt sig värme men har inte tänkt på att bräderna även tar stryk fortare och torkar ut då. Attans!
Sen visade han oss två färger. Falu rödfärgs svarta färg går iallafall helt bort då den tydligen inte går att måla över med annan färg sen om man vill. Men istället fanns en liknande färg i linoljefärgen. Har dock samma negativa grej med att den släpper färg om man drar sig mot väggen efter nått år och måste målas om lite oftare men blir sådär snyggt mattsvartgrå.
Den andra färgen var en halvblank täcklasyr som han tyckte var bättre. Lättsam att måla över då det blir tunna lager och behöver inte målas om lika ofta som linoljefärgen. Dock är den ju lite glansigare (mattas av något med åren) men blir inte alls samma matta som linoljefärgen utan mer kolsvart.
Så nu är jag och Patrick HELT oense och fundersam på hur fasen vi ska göra! För Patrick är det svart som svart typ och tycker täckklasyren är bättre då vi slipper måla om lika ofta, och för mig är det som att välja mellan svart och grön då jag tycker det skiljer sig totalt i färg. Tycker den svarta täcklasyren är skitful men tycker det känns jobbigt om man måste måla om ofta.

Åhh va fasen ska vi göra nu!??3 kommentarer:

 1. 26kvm??!! Det var inget litet badrum det, haha.

  Går inte färgerna att måla över med varann om man vill det om några år? Tänkte om ni väljer den snygga först ;-) Nu förstår jag såklart att ni kommer ha mycket utgifter och att måla om huset kostar rätt mycket, speciellt om man måste göra det ofta. =)
  Svårt det där. Man måste ju tänka praktiskt också även om det ALDRIG är det praktiska som är snyggast. Varför är det så egentligen?

  Gud vad jag längtar tills man får se bilder innifrån huset =) J

  SvaraRadera
 2. Hittade hit via Alexandras blogg. Kul & se tomten och läsa om alla förberedelser inför bygget. Spännande!

  Ang. badrummet så låter det underbart med ett sånt stort badrum.
  Kom plötsligt o tänka på att Stefan och jag bodde på 27kvm i Göteborg under 2 år:) På de 27 kvm fanns ett kök, ett badrum och ett vardags/sovrum. Hehe.

  SvaraRadera
 3. Nä det blir ett gaaaanska stort badrum. :D Fast det är ju snedtak åt båda hållen också så det kommer ju kännas mindre än vad det är.
  Fast när du säger att ni bott på 27 kvm Veralena så känns vårat badrum ganska extremt! haha

  Ja Emma, varför är aldrig det praktiska snyggast!?? Skit också!
  Och jag längtar minst lika mycket tills jag kan knäppa dom där inomhusbilderna! :D

  SvaraRadera