fredag 16 april 2010

Nu börjar det trilla in räkningar!

I förrgår damp det ner en räkning från kommun. 8 000 kronor för en nätt liten nybbygnadskarta! Så då var det bara att ringa upp till Marianne på banken och boka tid. Nu måste vi börja låna pengar. Mucho pengar...

Trevlig liten räkning. Ändå är väl den här på väldigt lite pengar mot för dom som kommer längre fram...

Så igår satte jag och Patrick oss ner och började sammanställa och göra en kalkyl för vad allt invändigt kommer att kosta så vi kan ha med på banken.

Skittråkigt rent ut sagt att sitta och stapla upp saker för var enda rum. HANDFAT, jaha då googlar vi och letar ett cirkapris, TOASTOL, jaha då googlar vi och letar ett cirkapris, TVÄTTMASKIN, jaha då googlar vi och letar ett cirkapris. Så där höll vi på rum för rum!

Patrick basade över miniräknare och tummstock.

Jag antecknade och googlade. Teamwork på hög nivå! :)

Sen plussade vi ihop allt detta med offerter vi fått på grävning, huset, kakling, tomtkostnad, el och vvs installation, värme m.m. Shit vad det rinner iväg!! Hundratusen där, hundratusen här och vips så är man uppe i två millar! Nu har vi räknat väldigt högt på allt för att slippa få sura överraskningar men det rinner ändå iväg fort!
Sedan tog vi och gick igenom våra räkningar så som bilar, skatt, försäkringar, telefon m.m. och slog ut ett snitt på vad vi betalar varje månad. Vi tittade även tillbaka på våra konton för att se vad vi har för matnota i månaden. Så på så sätt fick vi ut vad vi har för utgifter utöver huslånet. Efter det blev jag deprimerad och gick och la mig! haha
Vi har ju kalkylerat och det är ju inga problem att klara lånen men när man räknar ihop alla räkningar och får allt i en klumpsumma så känns det som sååååå mycket pengar man ska lägga ut! Men när jag vaknade imorse så kändes det bättre igen! :)
Nä nu ska vi iväg till banken!

1 kommentar:

  1. Hej. får man fråga vad priset för EL och VVS låg på omrking för hela huset? MVH (jättefint hus)

    SvaraRadera