fredag 23 april 2010

Grävning

Bergman jobbar på vid tomten. Nu har han grävt bort matjorden och gjort diken längs tomtgränsen. Han ska ju fixa vägen nu men måste först veta var vatten- och avloppsrören kommer att gå för att kunna börja med den. Så nu har har vi skickat in papperen till Sundsvall Vatten och även skickat in för elen.
Angående avloppet så har vi bestämt oss för att köra på kommunalt istället för trekammarbrunn som vi först tänkt. Detta för att det tydligen inte ska vara nått problem att pumpa upp avloppet och det finns flera backventiler så inte skiten kan rinna tillbaka om det skulle bli stopp. Detta var ju något som kändes osäkert förut eftersom avloppsröret ligger så pass mycket högre än husets höjd, men som tydligen inte ska vara något problem. Dessutom slipper vi ju eventuell tvångsåtgärd att byta till kommunalt senare ifall kommunen beslutar att man måste ha kommunalt, som de gjort på Alnö.

Bergmans grävare och våran jordiga tomt.

Sen har ju grannen (de som klagat på bygglovet) ringt in till kommunen också och pratat med våran bygglovskille. De tyckte tydligen att vi skulle placera huset längst ner på tomten! Bygglovskillen hade ju sagt på en gång att han inte tyckte det var någon bra idé då det inte harmonerade med de övriga husens linjer. Och sen skulle det ju bli skitdyrt att schakta då det är en slänt på slutet av tomten.
Imorgon blir det en heldag med att flänga runt. Fresk som har nått slags jubileum, sen GolvEttan som har nån rabatthelg och sen vårmässan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar