onsdag 21 april 2010

Färg, tak och inspiration

I måndagsnatt låg jag och funderade över det här med färgen på huset. Linoljesvart eller täcklasyrsvart... Svaret är nog kanske... VITT!??
Ja ju mer ja tänkt på det ju bättre känns det. Och OM vi senare skulle vilja ha svart hus så är det ju lättare att måla svart på vitt än vitt på svart. Måste ju tänka lite långsiktigt också och sååå kul är det ju inte att måla om huset var och vartannat år eller att spöna om huset tidigare än normalt. Finns bättre saker att lägga tid och pengar på så det blir nog helt enkelt en "Kill your darling" Så nu har jag suttit på nätet och letat bilder på vita hus!

Fint med vitt! Man kan ändra sig fort. Undra hur ofta vi kommer ändra oss om allt annat å...

Svart är också fint men men...

Sen ringde Patrick till ett plåtföretag som heter "Falsat" för att kolla priset på falsat plåttak. Vi vill ju helst ha det då vi tycker det är stilrenast men man har ju hört att det ska vara snordyrt! Men så dyrt var det faktiskt inte... Självklart var det dyrare än plåttak med tegelimitation men inte tillräkligt dyrt för att vi inte ska ta oss en funderare på att ha det... hmmm...

Bild på falsat plåttak.

Skickade även över kalkylerna, som vi gjorde för allt inomhus, till Marianne på banken idag då hon ville ha det för lånet. Gjorde ordning det i ett dokument nu så att vi under byggets gång kan skriva in den faktiska kostnaden brevid sakerna som vi kalkylerat ett pris på. Blir roligt och se hur det diffar! (om det är billigare såklart, annar vette fasen om det är så kul... :D )

4 kommentarer:

 1. Vitt är också fint. En fördel där är att huset ser större ut. Inte för att jag tror det behövs ;-)
  Det kanske är lättare att veta vilken färg ni ska ha när huset väl står där. Då kanske svart inte passar alls eller tvärtom, ni bara måste ha svart.

  Har inte Johan (visst heter han så?) som byggde här vid oss ett sådant tak? Han kanske har några tips på någon billig taknisse. Det är väl inte så många som kan göra dessa tak, eller jag kanske har fel där. Har dom föresten gjort klar övervåningen?

  Ska ni göra med stenplattor vid infarten också? Vad blir det för uppvärmning av huset? Du kanske har skrivit det redan =)

  SvaraRadera
 2. Föresten, säg till om du vill ha hjälp med att söka fram något på nätet. Jag är ju som sagt hemma rätt ofta nu =) Kanske du redan märkt med tanke på att jag kommenterar varje inlägg, haha.

  SvaraRadera
 3. haha härligt att du hänger med Emma och kommer med tips!
  Tyvärr måste vi ju bestämma oss för färgen INNAN huset står på plats eftersom vi ska grundmåla bräderna innan... Så färgen måste ju bestämmas ganska snart också...
  Angående taket så var det snordyrt förut då bara plåtslagare kunde lägga det eftersom det var nå special med skarvarna. Nu har det ju blivit så pass populärt att de tagit fram färdigbockade plåtar som man själv kan lägga och då har de blivit mycket billigare.
  Men bra tips, ska kolla med Anna (hans syrra) om hon vet nått. Angående deras övervåning så harjag faktiskt ingen aning! Kan ju fråga Anna de också på en gång! ;)
  Lovar att hojta till om ja behöver sökhjälp!! Tackar! :)

  Har du fått Molly att vilja ligga än då eller vill hon fortfarande sitta i knä!? :)

  SvaraRadera
 4. Jaha, det är så det funkar. Men gud vad svårt det måste vara att bestämma allt innan huset är på plats. Man vill gärna se hur det ser ut innan man bestämmer sig =) Har ni hittat några svarta hus i stan?

  Men tur att det var billigare med taken nudå. Något åt det positiva =)

  Nja, hon vill gärna "sitta" och hålla utkik. Men har beställt en sån där stol nu så man slipper hålla i henne. Hoppas den funkar för det är rätt jobbigt att hålla i henne hela tiden. Det bästa vore kanske om hon kunde sova på dagarna men hon verkar inte vara ett dugg intresserad av det. Hon vill vara med, tur hon sover på nätterna iaf.

  SvaraRadera