tisdag 24 augusti 2010

Jordvärmeslang på plats...och på torsdag händer det!

I söndags for jag och Patrick ut och målade de sista bräderna till garaget. Sååå skönt att ha det klart!! Sen på kvällen for vi ut till tomten och kollade hur plattterna såg ut efter att cementen torkat och kollade pumpstationen som Erik satt på plats. Tyvärr hamnar den precis bakom garaget, en bra bit ut på gräsmattan, så den ska ABSOLUT mätas ut och sen täckas över med jord och gräs. Vill INTE ha ett cementlock mitt på gräsmattan.

Pumpstationen som pumpar upp allt avloppsvatten till det kommunala avloppet uppe vid vägen. Det finns som tur är FLERA backventiler på slangen så vi slipper få skit in i kåken om det skulle bli nått tok! :)

Patrick och Fredde spekulerar och funderar.

-------------------------------------------------------------------------------

Sen igår började Erik att gräva på åkern, nedanför huset, så att vi kan börja lägga jordvärmeslangen. Har tydligen varit en och annan sten i vägen så det har varit lite bökigt för honom. Robert och Pierre var även på plats igår och började sätta upp en ställning runt huset.
Sen har Patrick varit ledig en och en halv dag nu så igår på eftermiddagen var han och Fredde iväg och köpte allt resningsvirke till garaget och hela dagen idag har han och Hans varit på tomten och lagt ut jordvärmeslangen. Själv tog jag en liten längre lunch och for ut och fotade lite.
Grabbarna på Granell & Bergström har även kört ut näst intill alla block också till tomten i dag. Så på torsdag ska de börja sätta upp dem! Åhh va spännande!! :D

Fårorna på åkern nedanför huset där jordvärmeslangen ligger. Blir några stycken då det är 600 meter slang som ska ner!

Erik gräver för fullt.

Som en lång orm slingrar sig slangen på minst en meter djup.

Mera fåror...

... och ännu mera fåror.

Hans och Patrick lägger slangen till rätta och jämnar till underlaget så att inte slangen ligger över någon grop sen när jorden läggs på.

Nånstans på bilden ska Patrick och Hans vara :)

Patrick och Erik jobbar på. Vädret var riktigt grisigt idag med rejäl blåst och småregn om vart annat.

Ställning på plats!

Nu först kan jag hålla med om att det känns lite större...

Gavelspetsarna till huset.

Husblocken ligger just nu på garageplattan.

Guuud vad vi längtar till på torsdag nu!! :D

3 kommentarer:

 1. Jag med längtar ;-). Detta är ju som att vänta på en förlossning ju haha. Spänande är det!

  SvaraRadera
 2. haha ja förlossningen kan jag inte svara på men spännande är det! haha
  Jag är så sjuuukt nervös över att det ska se fördjävligt ut! Tänk om det är jätte högt, jätte konstigt, fönsterna ser helt felplacerade ut m.m. faan vad hemskt!! :D

  SvaraRadera
 3. Spännande! Idag är det ju torsdag! BILDER ;-D

  SvaraRadera