måndag 16 augusti 2010

Nu är det armerat!

Igår väckte patrick mig och stressade upp och ville iväg och måla. Inget att rekomendera när man är bakis! Så fort jag hade målat två bräder var jag tvungen att sätta mig en stund och vila :D Men vi fick undan en hel del iallafall. Åker nog dit efter jobbet imorgon och målar några timmar igen.
Sen har snickarna varit på tomten idag och armerat klart både på huset och garaget så på onsdag blir det gjutning! Spännande! Sen är de ju i princip klar med alla block nu också så nästa vecka kan de börja spika upp dom!
Den övre sektionen på huset, övervåningen, kommer de att spika upp på plats för att kunna spicka upp panelen jäms med den undre. Så de inte går omlott utan det blir en rak linje hela vägen upp. Skönt! Var lite orolig för den biten annars.

Nästan alla husblock.

Husgrunden som fått armeringsjärn och är klar för betong.Mycket armering blir det!

Garagegrunden.

Sen idag har Patrick varit iväg och köpt vinkeljärn till garageplattan och som han svetsat fast armeringsjärn på så snickarna kan gjuta fast den i grunden. Sen var han även iväg och kollade på en garageport på Garageportexperten. Tyvärr visade det sig att säljaren där hade kollat på fel garageport sist då han gav oss priset (för en knappt isolerad port) så den vi ska ha är mycket dyrare... SUCK! Ska googla lite ikväll och se om man kan hitta nån billigare på nätet.
Jag har även börjat att skiva en "Att göra-lista" för att komma ihåg allt vi måste göra. Saker påbörjas men sen kommer annat emellan hela tiden. Kan meddela att listan känns låååång! :)

2 kommentarer:

  1. Nu går det undan! =)

    SvaraRadera
  2. Ja nu går det VERKLIGEN undan Emma! Kul men stressigt! :D
    Hur går det för er då? Fått huset sålt?

    SvaraRadera