torsdag 26 augusti 2010

NU kan vi kalla oss HUSägare!

Shit vilken dag! Helen ringde mig strax innan lunch och berättade att hon åkt förbi tomten och att alla väggar var uppe förutom på framsidan. Åhhh vad nervös jag blev då! Slängde mig i bilen och begav mig ut mot tomten. Alltså den bilresan ut var heeeelt sjuk. Jag fick sån där nervositet i kroppen som bara gör ont! Började svettades, fick ont i bröstet, var tvungen att ringa till både pappa, syrran och Patrik för att få tänka på nått annat. För TÄNK om det såg för djävligt ut! Tänk om jag kom ut till tomten och jag bara kände NEJ VAD ÄR DETTA!? Och det är ju inte precis bara att göra om utan det som står där på tomten skulle ju förbli där på tomten... Pulsen ökade ju närmare jag kom tomten... jag såg nått, jag såg nått mer... och jag fick ett leende på läpparna. JAAA det är ju alldeles, alldeles UNDERBART!! Ringde upp Patrick och skulle förklara hur fint vårat "hus" är och då bara brast det. "Det är så fint Patrick, det ser inte alls konstigt ut, det är så fint att jag börjar...snyft... grina...." Och det var precis vad jag gjorde det, stod där på våran platta med inte ens alla ytterväggar och bölade likt lilleSkutt! haha Tur att snickarna var och käkade lunch just då!! :D
Knäppte över 200 bilder idag så det tog ett tag att rensa ut för att lägga ut på bloggen. Men här kommer ett helt gäng med bilder. Bara att klicka på för större bild!

Så här såg det ut när jag kom till tomten!

Vy från baksidan. Här ser man panoramafönsterna i vardagsrummet ner mot vattnet.

Kökssidan. Till höger ser man altandörren från köket.

Grabbarna kom tillbaka från lunchen och satte igång direkt. Robban kollar av ritningen och Pierre förbereder ett av blocken för lyftning.

Fastsurrat och klart. Pierre och Tobbe sätter fast en plast i nederkant av blocket.

Blocket lyfts på plats med hjälp av lyftkran.

Pierre jobbar på högre höjder, Robban håller ställningen där nere och Göte mäter in med vattenpasset.

Tobbe sätter fast plasten under blocken. (vet inte riktigt vad den har för nytta, måste fråga...)

Dags för ett nytt block att lyftas på plats. Det gick undan måste jag säga!

Tobbe är uppe och spikar på kanten.

Huset invändigt. Göte ställde sig mitt i huset och sa: "Förstår du att du ska dammsuga ALLT det här PLUS en våning till! Förstår du nu då hur stort det är?"
"Nä, jag tycker faktiskt inte det!" svarade jag och skrattade. Faktum är att det känns nästan mindre nu när väggarna kom upp. Men det är ju för att man inte har nått begrepp. Blir ju annat när alla innerväggar kommer på plats.

Svärmor Margaretha kollar utsikten från vardagsrummet.

Sen på kvällen var Ante och Patrick på plats och började kapa bräder till garaget. Imorgon blir det jobb med det hela kvällen.

Ante kapar!
Tadaa! Så här långt hann grabbarna idag!

Vinkel på huset. Här kommer det att vara en stor altan som fortsätter förbi utbyggnaden, runt hörnet och utanför köket.

I morgon ska de sätta upp limträbalkar och börja med taket. Spännande att se hur mycket de hinner!

1 kommentar:

  1. FINT!! Marie: Detta var ju förlossningen ju ;-). Nu är det bara utvecklingen kvar, sen är ni klara för att flytta :-)!!! KUL

    SvaraRadera